Vanuit de Feng Shui is het logisch om als eerste het allerbelangrijkste onderdeel van je huis aandacht te geven. En dat is je voordeur. Het is DE plek waar de Chi (lees: energie) jouw huis binnenstroomt. DE plek waar zuivere energie naar binnen moet komen om de rest van het huis in balans te brengen.

De voordeur of de hoofdingang van een huis is de ‘poort’ die je het meest gebruikt om in en uit jouw huis of appartement te gaan. Het is geen poort die buiten staat en het zijn ook geen zijdeuren. Het is jouw hoofdingang.

Onderstaand heb ik voor jou wat richtlijnen uitgeschreven. Probeer zoveel mogelijk van deze richtlijnen toe te passen. Wanneer jij jezelf hebt verzekerd dat jouw hoofdingang geen enkele blokkade heeft, dan kun je direct overgaan tot het activeren van de energieën bij de voordeur om je een overvloed aan succes te brengen. Maar ben jij hier nog niet van overtuigt dan is alles wat je doet om overvloed te activeren zonde van je tijd. Dit komt omdat alles wat je doet om het te activeren eenvoudig niet zal werken als het eerst door slechte energieën wordt geraakt.

En nu?
Pak je mobiele telefoon en ga in de opening van je voordeur staan.
Doe je deur open en kijk naar buiten.
Open je kompas app op je telefoon en bepaal in welke richting jouw voordeur is.
Volg onderstaande instructies op.

Zuiden
Als jouw deur naar het zuiden gericht is, gebruik dan een fel licht voor de voordeur of plaats een geldplant aan de zijkant van de deur om de energie te activeren. Planten zullen sterke energie toevoegen aan dit gebied, omdat hout vuur produceert. En het zuiden staat voor het vuur element dus om dit te activeren is hout belangrijke voeding. (Binnenkort komt er een nieuwsbrief die totaal gewijd is aan geldplanten)

Zuiden
Als jouw deur naar het zuiden gericht is, gebruik dan een fel licht voor de voordeur of plaats een geldplant aan de zijkant van de deur om de energie te activeren. Planten zullen sterke energie toevoegen aan dit gebied, omdat hout vuur produceert. En het zuiden staat voor het vuur element dus om dit te activeren is hout belangrijke voeding. (Binnenkort komt er een nieuwsbrief die totaal gewijd is aan geldplanten)

Noorden
Als je deur naar het noorden gericht is, plaats dan een metalen windgong in die hoek. Een windgong zal yang-energie toevoegen aan de sector en nog steeds goed balanceren met het element van het noorden, te weten water.

Oosten of zuidoosten
Als jouw deur naar het oosten of zuidoosten is gericht, plaatst u er een waterpartij in de buurt, mits mogelijk natuurlijk. Het water moet aan de linkerkant van de deur zijn als je naar buiten kijkt. Zorg ervoor dat het water naar binnen richting het huis stroomt. Maar je kan ook ronde spiegel plaatsen met een witte of grijze omlijsting.

Westen of noordwesten
Als jouw deur naar het westen of noordwesten is gericht, plaats dan gouden stenen bij de deur. Dit creëert een gouden berg voor overvloed.

Noordoosten of zuidwesten
Als jouw deur op het noordoosten of zuidwesten staat, plaatst dan een kroonluchter bij de hoofdingang. De kristallen in combinatie met de lichten zullen veel en geluk voor de bewoners aantrekken.

Noordoosten of zuidwesten
Als jouw deur op het noordoosten of zuidwesten staat, plaatst dan een kroonluchter bij de hoofdingang. De kristallen in combinatie met de lichten zullen veel en geluk voor de bewoners aantrekken.

Hou je mailbox goed in de gaten, want volgende week ontvang je van mij weer een mailtje met meer algemene richtlijnen over voordeuren.

Voor nu wens ik je nog een hele fijne zondag toe en succes met het aantrekken van overvloed.

Love, write & light,

Petrie van Dorp
Feng Shui Factory

Ps; mocht je meer willen weten over Feng Shui of geïnteresseerd zijn in een consult (zowel bij je thuis of via Skype) bekijk dan even op https://www.fengshuifactory.nl/persoonlijk-consult/