Tja, daar sta je dan. In de kleedkamer. Dit is altijd het moment van het jaar dat ik zo lang mogelijk probeer uit te stellen.
De eerste zonnestralen schijnen door de winterwolken heen. Lente kriebels in mijn buik. Tijd voor een nieuwe lente outfit. Ook al is het in de schaduw nog veel te koud en moet de winterjas dan echt nog aan…. Ik wil jurkjes. Van die leuke, vrouwelijke, zwierige jurkjes die wapperen als je loopt. En waarbij je vooral die bijpassende prachtige maar veel te hoge hakken bij aan moet trekken. Op naar de big city.

Maar goed, aangezien mijn lichaam nog niet de kans heeft gehad om de zonnestralen op zich te nemen ben ik dus wit. Niks nog geen prachtig getint, zongebruind en afgetraind lichaam. Gewoon een winter wit velletje dat nog geen grote schoonmaak heeft gehad. Teveel rode wijn met kaasjes bij de open haard en stampotten met rookworst zijn het resultaat van wat ik nu zie in de spiegel. Vol ongeloof kijk in naar mezelf. Eerlijk? Ben ik dit? Hmmmm, ik had nog steeds die foto van vorig jaar zomervakantie in gedachte waarbij we heerlijk zongebruind op het witte strand aan de blauwe zee lagen. Desillusie dus.

Ik sla mijn blik omhoog en denk: hoe ga ik dit goed krijgen voordat ik dat waanzinnig leuke jurkje aan kan doen zonder dat mijn melkflessen alle aandacht trekken? En dan ineens zie ik iets…. Spijkerbroeken? Gordijnen? Ik voel me net zo’n cartoon poppetje met zo’n lampje boven je hoofd als je een idee krijgt. Pling!!! Wat een waanzinnige uitvinding zie ik hier. Ze hebben in deze winkel van oude spijkerbroeken gordijnen gemaakt voor het pashokje. Wat een goed recycle idee is dit! Weet je, laat dat jurkje nog maar even zitten. Ik ga naar de kringloopwinkel en haal daar wat veel te grote spijkerbroeken waar ik vanavond een plaid van ga maken voor de open haard. Flesje wijn erbij…. Die zonnestralen pak ik wel een andere keer mee.

Blog geplaatst op de Mama Company, www.demamacompany.nl

Volg je Feng Shui Factory al op social media? Zo niet, klik dan op onderstaande like buttons.
Wil je dit blog delen met de rest van de wereld? Klik dan op een van onderstaande share buttons.

Dank je wel!